Bogen “Miniturneringer”

Bogomtale – Dansk Træner Union

Mini-turneringer – let at organisere
Bog af Jan M. Hansen

Af Bjarne Tøgersen

BonBon er ikke blot navnet på en chokolade- og bolsjefabrik fra Næstved og en sydsjællandsk turistattraktion, der hitter blandt børn og unge på de varme sommerdage. BonBon indtager sammen med blandt andre Klassekampen, Ærkerivalerne, Den Matematiske og Den Jævnbyrdige en plads som en af 17 mini-turneringer i Jan M. Hansens nye bog ”Mini-turneringer – let at organisere”.

Bogen henvender sig til trænere på alle niveauer og kan bruges til såvel børne-, ungdoms- som seniorspillere. 

Den indeholder i alt 17 mini-turneringer, som du hurtigt kan dykke ned i, når træningslektionen skal krydres med det spillerne elsker allermest – at konkurrere og spille kamp. Et konkurrenceelement der, ifølge Jan M. Hansen, vil stimulere og motivere fodboldspillere og hjælpe med at bevare deres interesse for fodbold.

At bogen har fået titlen ”Mini-turneringer – let at organisere, skyldes Jan M. Hansens egne erfaringer gennem et langt liv i fodbold. ”Det der ved første indtryk ser svært ud, kan med lidt forberedende hjemmearbejde blive utroligt let. Ofte har jeg som træner og instruktør stået i en situation, hvor der netop mangler en spiller for at have det rigtige antal i en af turneringer. Så har den grundige forberedelse hjulpet mig”, forklarer Jan M. Hansen i bogen.

Bogen er inddelt i to dele. I første halvdel findes en udførlig beskrivelse af hver enkelt af de 17 mini-turneringer. Anden halvdel indeholder de samme turneringsforslag skrevet sammen til en side, hvorfra der kan kopieres til anvendelse i praksis. Før en træningslektion vil du hjemmefra beslutte, hvilken mini-turnering du vil bruge, og sætte dig grundigt ind i turneringsformen. Til træningen medbringes den forkortede og mere overskuelige turneringsbeskrivelse. 

Bogen indeholder, foruden detaljerede regler og organisationsforklaringer, også relevante scoreskemaer, rotationsmodeller og oversigtstegninger, som frit kan kopieres og tages med til træning.

Dansk Træner Union kan på det varmeste anbefale bogen. Den indeholder 17 fantastiske forslag til mini-turneringer, der er lige til at gå til – også for den uprøvede træner. Bogen er overskueligt opbygget, og de en siders turneringsbeskrivelse er lige til at kopiere og tage med til træning. 

Du kan bestille bogen ved at sende en mail til ifc@mail.tele.dk. Bogen koster 199 kr. 49 kr. plus porto

Ring og få et godt tilbud til alle klubbens trænere

Den Jævnbyrdige – en af 17 mini-turneringer i Jan M. Hansen bog ”Mini-turneringer – let at organisere”.

Navigation